ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pirinç Unlu Revani (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184013)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:55 PM

Pirinç Unlu Revani
 
Pirinç Unlu Revani Tarifi - Pirinç Unlu Revani Yapılışı - Pirinç Unlu Revani Nasıl Yapılır - Pirinç Unlu Revani Malzemeleri

Malzemeler:

150 gr tereyağı

150 gr pirinç unu

1 çay bardağı toz şeker

1 su bardağı küllü su

1 paket vanilya

Şurubu için:

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu


Yapılışı:

Önce şerbet kaynatılır. Kıvam alınca limon suyu katılır, birkaç dakika daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Tereyağı yakmadan eritilir. Üzerine şeker, pirinç unu ve su eklenir. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım pişirilir, vanilya katılır. Daha sonra karışım uygun büyüklükte, yağlanmış fırın kabına dökülür. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Baklava şeklinde kesilir, hemen şerbet gezdirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.