![]() |
Sütlü Aşure
Sütlü Aşure Tarifi - Sütlü Aşure Yapılışı - Sütlü Aşure Nasıl Yapılır - Sütlü Aşure Malzemeleri
2 su bardağı yarma 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kurufasulye 1 çay bardağı kuru üzüm 8 adet kuru incir 1 çay bardağı badem 10 adet kuru kayısı 1 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 8 su bardağı su Yarma, nohut, kurufasulye, iç badem ayrı ayrı haşlanır. Haşlanan yarmanın yarısına süt eklenir robottan geçirerek bulamaç haline getirilir. Aşurenin pişeceği tencereye, yarma ve bulamaç halinde ki yarma, şeker, su konur. Kaynamaya başlayınca üzüm, ince doğranmış kayısı, incir eklenir. Üzüm şişmeye başlayınca badem, nohut ve kuru fasulye katılır. 15 dakika daha kaynatılır. Kaselere konur. Üzerine arzu edilen yemiş ya da nar taneleri serpilebilir. Gülsuyu gezdirilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.