ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183974)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:02 PM

Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası
 
Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası - Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası Tarifi

Malzemeler :

1 paket baklavalık yufka

1 kase ceviz

150 gr.tereyağı

1 paket kaymak

Şerbeti için:


6 su b.toz şeker

5 su b.su

1 dilim limon


Hazırlanışı :

İlk olarak tavaya 1 paket kaymağı ve 150 gr.olan tereyağını yarısını birlikte eritin.1 kase cevizi parçalayıcıdan geçirin.

Hazır aldığınız baklavalık yufkayı pişereceğiniz fırın büyüklüğünde kesin.Fırın tepsisini yağlayın.Baklavalık yufklardan her 3 kat arasına eritilmiş tereyağı ve kaymak sürün.17 yaprak olunca arasına parçalanmış cevizin yarısını ilave edin.Tekrar 17 kat daha aynı şeklide aralarına eritilmiş kaymak ve tereyağı ilave ederek hazırlayın.Daha sonra üzerine tekrar ceviz ilave edin.


Ara katlar yağlanarak baklavalık yufkalar bitene kadar tekrarlayın.Daha sonra baklavayı kesin.Kalan tereyağını eritin.Kestiğiniz baklavının üzerine eritilmiş tereyağını dökün.Baklavayı öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.

Şerbeti için tencereye 6 su bardağı toz şeker ve 5 su bardağı su ilave edin.Üzerine 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın.Baklava fırından çıktıktan sonra ılıtın.Şerbeti de ılıtın.Baklava ılıdıktan sonra üzerine ılık olan şerbeti dökün.

Şerbeti çektikten sonra baklavayı servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.