![]() |
Karamelli Elma Tatlısı
Karamelli Elma Tatlısı
Malzemeler * 3 adet orta boy elma * Yarım su bardağı toz şeker * 2 su bardağı su * Tarçın yada hindistan cevizi Karamel için * 15 su bardağı şeker Hazırlanışı 1. Elmaların kabuklarını soyup içlerini oyun. 2. Orta boy tencereye elmaları alıp üzerine yarım su bardağı şekeri serpin. 3. İki su bardağı suyu ilave edip elmalar yumuşuncaya kadar pişirin. 4. Ocaktan alıp suyunu süzdükten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. 5. 15 Dakika 175 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. 6. Karemel için 15 su bardağı toz şekeri tavada eritip karamel haline getirin. 7. Fırından çıkan elmaların içlerin karamelle doldurun. 8. Hafif ılındıktan sonra üzerine hindistan cevizi yada tarçın serperek servis yapın. Not : Dilerseniz yanında vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.