![]() |
Badem Tatlısı
Badem Tatlısı Tarifi - Badem Tatlısı Nasıl Yapılır - Badem Tatlısı Malzemeleri
Malzeme Listesi * 2 Su Bardağı Un * 125 Gram Margarin * 1 Adet Yumurta * 1 Su Bardağı Pudra Şekeri * 1 Paket Kabartma Tozu * 1 Su Bardağı Badem (Toz) * 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu * 1 Adet Yumurta Sarısı * 1 Tutam Tuz * 2 Su Bardağı Toz Şeker Şerbeti İçin * 1 Su Bardağı Su Şerbeti İçin * 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu Şerbeti İçin Badem Tatlısı Nasıl Yapılır? 1.Unu eleyip ortasına havuz açın. Erimiş margarin, pudra şekeri, yumurta, toz badem, kabartma tozu, limon suyu ve tuzunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. 2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaştırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 3. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılan 180 derece fırında 40 dakika pişirin. 4. Şekeri su ile kaynatıp limon suyunu ilave edin. Şerbet soğuduktan sonra pişen hamurların üzerine dökün. Çikolata sosuyla süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.