ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fındıklı Baklava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183925)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:10 PM

Fındıklı Baklava
 
Fındıklı Baklava Tarifi - Fındıklı Baklava Nasıl Yapılır - Fındıklı Baklava Malzemeleri



Malzeme Listesi


* 1 Kilogram Un

* 1 Adet Yumurta

* Yarım Su Bardağı Süt

* Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ

* 3 Yemek Kaşığı Yoğurt

* Yarım Su Bardağı Su

* 1 Çay Kaşığı Tuz

* 500 Gram Fındık (Dövülmüş)

* 1 Paket Tereyağ


Şerbeti İçin

* 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

* 7 Su Bardağı Su

* 2 Kilogram Toz Şeker


Hamuru Açmak İçin

* Yarım Su Bardağı Nişasta

* 1 Su Bardağı Un


Fındıklı Baklava Nasıl Yapılır?


1. Önce şerbetin hazırlanıp soğutulması için, bir tencereye, 2 kilogram toz şeker ve 7 su bardağı su koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım tatlı kaşığı limon suyu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması gerekiyor. Arzunuza göre şerbeti sakız kıvamında da yapabilirsiniz.


2. Hamurunu hazırlamak için, derin bir yoğurma kabına, 1 kilogram un, 1 adet yumurta, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı su, 3 yemek kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuzu koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez ile örterek yarım saat dinlendirin.


3. Dinlendirdiğiniz hamurdan 25 adet beze kopartın ve tepsiye dizin. Bezelerin kurumamaları için üzerini tekrar nemli bir bez ile örtün.


4. Yufkaları açmak için 1 su bardağı un ve yarım su bardağı nişastayı bir kasede iyice karıştırın.


5. Yufkaları açacağınız düz zemine nişastalı karışımdan bir miktar serpin. Hazırladığınız bezelerden 1 adet alıp üzerine nişastalı un karışımından serperek çok ince olacak şekilde yufkayı açın.


6. Açtığınız bu ilk yufkayı yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine dövülmüş fındıktan bir miktar serpin. Diğer bezelerin tamamını bu şekilde, her yufkanın arasına dövülmüş fındık serperek açın ve fırın tepsisine yayın.


7. Yufkaları açma işlemi bittikten sonra baklavayı arzu ettiğiniz şekilde dilimleyerek kesin. Üzerine 1 paket eritilmiş tereyağını iyice yedirerek dökün.


8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar veya arzu ettiğiniz kızarıklıkta pişirin ve fırından çıkarır çıkarmaz hazırladığınız soğuk şerbeti bir kepçe yardımı ile iyice dökün. Tatlı şerbeti iyice içine çektikten sonra servis yapın.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.