![]() |
Kar kraliçesi pirinç tatlısı tarifi
Kar kraliçesi pirinç tatlısı tarifi
MALZEMELER · 1 paket jöle · 1 su bardağı haşlanmış pirinç (kırık) · 3 su bardağı süt · mevsim meyvası (çilek muz elma kayısı kivi) · vanilya · yumurta sarısı · 1 çorba kaşığı nişasta · 1 çorba kaşığı un YAPILIŞI: Pirinç biraz suyla haşlanır. Süt nişasta un eritilir yavaş yavaş pirince ilave edilir şekerde ilave edilirkısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınır. 2 su bardağı kaynar suda jöle eritilir sonra 1 bardak soğuk su konur ve karıştırılır. Pirinç tatlıya yavaş yavaş ilave edilir. Kesinlikle mikser kullanılmaz.1 yuvarlak kaseye ıslatılıp boşaltılır. Buzdolabının alt kısmında 1 gece bekletilir servis tabağına ters çevrilir.hindistan cevizi ve meyvalarla süslenir. servis yapılır. __________________ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.