![]() |
Ispanaklı Baklava
Malzemeler:
1 paket hazir baklavalik yufka (454 gr) 2 stick tuzsuz tereyagi (226 gr) 1 bardak ceviz Keki icin: 1 avuc dolusu taze ispanak 2 yumurta 1 bardak seker 1 bardak un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Serbeti: 3,5 bardak seker 3 bardak su az limon suyu Yapılışı. Once serbeti hazirlayip sogumaya birakin. Sonra ispanakli keki robotta hazirliyoruz. Ispanagi haslamadan robotta pure haline getiriyoruz. Iyice ezilmedi diye telaslanmayin uzerine yumurtalari kirip kopurene kadar calistirin. Sonra sekeri ilave edip tekrar calistiriyoruz. Unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.Kek normal kekten biraz daha koyu kivamli. Baklavalik yufkayi ikiye ayiriyoruz. Tepsiyi erittigimiz tereyagla yaglayip yufkalarin yarisini tepsiye koyup uzerine keki dokuyoruz . Bir bardak cevizi uzerine serpip kalan diger yufkalarida dosuyoruz ve baklavamizi dilimliyoruz. Uzerine erittigimiz tereyagini dokup isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisiriyoruz. Soguk serbeti ilik baklavamizin uzerine dokuyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.