ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Karagöz Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183834)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:25 PM

Karagöz Tatlısı
 
Karagöz Tatlısı


=MALZEMELER=


250 gr süt

250 gr tereyağı

1 çay bardağı şeker

30 gr yaş hamur mayası

2 çorba kaşığı kakao

Aldığı kadar un

Şurubu:

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su


=HAZIRLANIŞI=



1- Tereyağı eritilir.

2- Ilık süt ile maya da eritilir. Şeker ve tereyağı süte katılıp karıştırılır. Un ilave edilerek yoğrulup orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır.

3- Mayalandıktan sonra hamur iki parçaya bölünüp bir parçası kakao ile yoğrulur.

4- Hamur tahtasına un serpilip beyaz hamur oklava ile kare şeklinde açılır. Kakaolu hamur da aynı şekilde oklava ile büyütülüp açılan beyaz hamur üzerine yerleştirilip yuvarlanarak rulo gibi sarılır.

5- Uzun rulo hamur 2 santim kalınlığında parçalara ayrılır. Yağlanmış fırın tepsisine tatlılar yerleştirilir.

6- Yarım saat mayalandırılıp kızgın fırına verilerek pişirilir.

7- Fırından çıkarılıp hamur ılık hale gelince ılık şerbet de dökülüp şerbeti çektirilir.

Şurubu:

1- Tencereye şeker ile su konulup kaynatılır. Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.