![]() |
Karagöz Tatlısı
Karagöz Tatlısı
=MALZEMELER= 250 gr süt 250 gr tereyağı 1 çay bardağı şeker 30 gr yaş hamur mayası 2 çorba kaşığı kakao Aldığı kadar un Şurubu: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su =HAZIRLANIŞI= 1- Tereyağı eritilir. 2- Ilık süt ile maya da eritilir. Şeker ve tereyağı süte katılıp karıştırılır. Un ilave edilerek yoğrulup orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır. 3- Mayalandıktan sonra hamur iki parçaya bölünüp bir parçası kakao ile yoğrulur. 4- Hamur tahtasına un serpilip beyaz hamur oklava ile kare şeklinde açılır. Kakaolu hamur da aynı şekilde oklava ile büyütülüp açılan beyaz hamur üzerine yerleştirilip yuvarlanarak rulo gibi sarılır. 5- Uzun rulo hamur 2 santim kalınlığında parçalara ayrılır. Yağlanmış fırın tepsisine tatlılar yerleştirilir. 6- Yarım saat mayalandırılıp kızgın fırına verilerek pişirilir. 7- Fırından çıkarılıp hamur ılık hale gelince ılık şerbet de dökülüp şerbeti çektirilir. Şurubu: 1- Tencereye şeker ile su konulup kaynatılır. Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.