ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Gerdanlık Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183826)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:26 PM

Gerdanlık Tatlısı
 
Gerdanlik Tatlisi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler

1 koyun boynu

1.5 su bardagi seker

250 gr kuru kayisi

250 gr kuru erik

150 gr çam fistigi

150 gr badem

1 kabuk tarçin

1 çay bardagi Amerikan pirinci

5 dis karanfil

1 paket sakiz



Yemegin Yapilisi

Boyunu küçük parçalara ayirarak eti iyice ezilene kadar pisirin. Soguttuktan sonra etleri lif lif ayirarak yagli kisimlarini çikarin. Hazirladiginiz bu ete 1 bardak et suyu, baharatlari ve sekeri idave ederek koyu bir kivama getirin.

Koyulastigi zaman bir gece önceden islatmis oldugunuz kayisi ve erik kurusularini küçük dograyarak içine atin. Bu karisima pirinci de ekledikten sonra, meyveler hafif yumusayincaya kadar pisirin. Daha sonra dövülmüs sakizi da ilave edip biraz daha pisirin.

Pisirdiginiz bu karisimi servis tabaklarina alin ve üzerini kavrulmus badem ve çam fistigi ile süsleyin. Sicak olarak yemek sonunda ekmekle servis yapin.


AFIYET OLSUN...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.