-
Tatlı
(
http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
Prof. Dr. Sinsi |
06-27-2012 11:27 PM |
Pestil Tatlısı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
- 5-6 tane dut pestili (500 gr)
- 200 gr. tereyağı
- 100 gr. ceviz içi
Yapılış: Pestiller makasla, parçalara kesilir, el dayanacak kadar sıcak suda yumuşayıncaya kadar ıslatılır. Tereyağı bir tavada ısıtılır. Süzgece alınan pestiller yağın içine konup karıştırılarak kızartılır. Servis tabağına alınır, üzerine ceviz serpilerek servis yapılır.
Not: Arzu edilirse kavrulma esnasında yumurta da kırılabilir.
afiyet olsun
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.