ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuru Meyveli şarlot (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183796)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:31 PM

Kuru Meyveli şarlot
 
Malzemeler: - 2 paket krem şanti

- 15 su bardağı süt

- 1 adet yumurta

- 3 yemek kaşığı toz şeker

- 1 portakal kabuğu rendesi

- 8-10 adet kuru kayısı

- 1 çay bardağı kuru üzüm

- 1 çay bardağı kuru dut

- 1 çay bardağı fındık

- 1 paket bebe bisküvisi

- 1 paket rulo kek

- Streç film.

Yapılışı:

Rulo şeklindeki hazır keki çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin. Isıya dayanıklı bir kabın dibine streç film yayın ve kekleri dizin. Bir kabın içinde bir mikser yardımıyla 1 yumurta ile 3 yemek kaşığı toz şekeri çırpın. Ayrı bir yerde 2 paket krem şanti ile 15 su bardağı sütü çırpın. Yumurtalı karışıma ilave edin. İçine 1 adet portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı parçalanmış fındık 1 çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı kuru dut 1 çay bardağı dilimlenmiş kuru kayısı ve parçalanmış 1 paket bebe bisküvisi ilave edip harmanlayın. Rulo keklerin üzerine sıkı biçimde yayın. Kenarlarını streç filmle kaplayıp deep freez'de 12 saat bekletip servis yapın.

__________________


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.