![]() |
Kuru Meyveli şarlot
Malzemeler: - 2 paket krem şanti
- 15 su bardağı süt - 1 adet yumurta - 3 yemek kaşığı toz şeker - 1 portakal kabuğu rendesi - 8-10 adet kuru kayısı - 1 çay bardağı kuru üzüm - 1 çay bardağı kuru dut - 1 çay bardağı fındık - 1 paket bebe bisküvisi - 1 paket rulo kek - Streç film. Yapılışı: Rulo şeklindeki hazır keki çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin. Isıya dayanıklı bir kabın dibine streç film yayın ve kekleri dizin. Bir kabın içinde bir mikser yardımıyla 1 yumurta ile 3 yemek kaşığı toz şekeri çırpın. Ayrı bir yerde 2 paket krem şanti ile 15 su bardağı sütü çırpın. Yumurtalı karışıma ilave edin. İçine 1 adet portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı parçalanmış fındık 1 çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı kuru dut 1 çay bardağı dilimlenmiş kuru kayısı ve parçalanmış 1 paket bebe bisküvisi ilave edip harmanlayın. Rulo keklerin üzerine sıkı biçimde yayın. Kenarlarını streç filmle kaplayıp deep freez'de 12 saat bekletip servis yapın. __________________ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.