ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ordu Usulü Aşure (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183790)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:32 PM

Ordu Usulü Aşure
 
Ordu Usulü Aşure Tarifi - Ordu Usulü Aşure Yapılışı - Ordu Usulü Aşure Nasıl Yapılır - Ordu Usulü Aşure Malzemeleri

Malzemesi:

3 su bardağı aşurelik buğday

1,5 su bardağı pirinç

1,5 su bardağı nohut

1,5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

5-6 adet incir

3-4 dilim portakal kabuğu

5-6 su bardağı şeker

2-3 avuç fındık veya ceviz içi

5-6 adet kayısı

tarçın

nişasta

nar taneleri

1,5 su bardağı fasulye

1 paket vanilya


Yapılışı:

Akşamdan buğday ve fasulye ayıklanır. Nohut yıkanır. Ayrı ayrı ıslatılır. Bu malzemeler bir kapta haşlanır. Haşlanan malzemeler bir tencereye konulur. Üzerine su ilave edilir. Bir süre pişirilir. Sonra pirinç, kuru üzüm, incir, vanilya, portakal kabuğu, kayısı sulandırılmış nişasta ve şeker katılarak kaynatılır. Kıvamı koyulaşınca ateşten indirilir. Üzerine fındık veya ceviz içi ile nar taneleri ve tarcın dökülerek servis yapılır.


Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.