ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Krep Süzet (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183789)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:33 PM

Krep Süzet
 
Krep Süzet Tarifi - Krep Süzet Nasıl Yapılır - Krep Süzet Malzemeleri




Malzemeler


1 ölçü Krep


Harç


9 yemek kaşığı Grand Marnier

12 adet kesme şeker

1 adet portakal

1 adet limon

125 gr. tereyağı

250 ml. taze sıkılmış ve süzülmüş portakal suyu

1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu

4 yemek kaşığı toz şeker (serpiştirmek için)


Krep Süzet Tarifi


Krep Süzet Tarifi


• Krep hamurunu içine 1 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyerek hazırlayın ve 12 adet krep pişirin. Krepleri bir tabağa üst üste koyun ve ılık bir fırında bekletin.

• Kesme şekerleri portakal ve limon ile ovalayın ve kenarda 15 dakika bekleterek şekerlerin meyvelerin aramasını almasını sağlayın.

• Tereyağını, kesme şeker, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesi ile birlikte kalın tabanlı bir tencerede karıştırın. Tencereyi kısık ateşe oturtun ve şeker eriyene dek karıştırarak ısıtın. 5 dakika daha pişirmeye devam edin ve içine 4 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyin.

• Kreplerin her birini teker teker karışıma batırıp çıkarın. İki kez katlayarak üçgen şekline getirdikten sonra ısıtmış olduğunuz ısıya dayanıklı bir tabağa yerleştirin.

• Üzerlerine toz şeker serpiştirin ve kalan 4 yemek kaşığı Grand Marnier’yi üzerlerine gezdirin. Alkolü dikkatlice tutuşturun. Yanmakta iken servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.