![]() |
Krep Süzet
Krep Süzet Tarifi - Krep Süzet Nasıl Yapılır - Krep Süzet Malzemeleri
Malzemeler 1 ölçü Krep Harç 9 yemek kaşığı Grand Marnier 12 adet kesme şeker 1 adet portakal 1 adet limon 125 gr. tereyağı 250 ml. taze sıkılmış ve süzülmüş portakal suyu 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu 4 yemek kaşığı toz şeker (serpiştirmek için) Krep Süzet Tarifi Krep Süzet Tarifi • Krep hamurunu içine 1 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyerek hazırlayın ve 12 adet krep pişirin. Krepleri bir tabağa üst üste koyun ve ılık bir fırında bekletin. • Kesme şekerleri portakal ve limon ile ovalayın ve kenarda 15 dakika bekleterek şekerlerin meyvelerin aramasını almasını sağlayın. • Tereyağını, kesme şeker, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesi ile birlikte kalın tabanlı bir tencerede karıştırın. Tencereyi kısık ateşe oturtun ve şeker eriyene dek karıştırarak ısıtın. 5 dakika daha pişirmeye devam edin ve içine 4 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyin. • Kreplerin her birini teker teker karışıma batırıp çıkarın. İki kez katlayarak üçgen şekline getirdikten sonra ısıtmış olduğunuz ısıya dayanıklı bir tabağa yerleştirin. • Üzerlerine toz şeker serpiştirin ve kalan 4 yemek kaşığı Grand Marnier’yi üzerlerine gezdirin. Alkolü dikkatlice tutuşturun. Yanmakta iken servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.