ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Muhallebili Lokum Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183762)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:37 PM

Muhallebili Lokum Tarifi
 
muhallebi lokumu - muhallebili lokum nasıl yapılır

Malzemeler:

3 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt

3 yemek kaşığı tepeleme un

3 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

2 nohut büyüklüğünde damla sakızı

1 poşet krem şanti

1/2 su bardağı süt (krem şanti için)

2 adet muz

İri dövülmüş fındık veya ceviz

Bolca hindistan cevizi

Damla çikolata

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Yapılışı:

Sütün içine unu, toz şekeri ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişirin. İndirmeye yakın damla sakızını ve vanilyayı ilave edin. 25 - 40 cm arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin. Pişen muhallebinizi tepsinin her yerine eşit miktarda döküp, kaşık sırtı ile düzeltin. 1/2 su bardağı soğuk süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantiyi muhallebinin üzerine yayın. Tercihe bağlı olarak krem şantinizi kakaolu da hazırlayabilirsiniz.


Bu şekilde hazırlanan tepsiyi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletin. Dolaptan aldığınız muhallebinin üzerine iri kıyılmış fındık veya ceviz serpiştirip, enine 3′e - boyuna 4′e kesip, (12 parça) herbir parçanın kenarına muz çubuğu koyup kakaolu için fındık veya ceviz serpiştirdikten sonra damla çikolata ilave edebilirsiniz.Bir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırırsanız zaten hindistan cevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır. Bu parçayı rulo yaparak,hindistan cevizi dolu tabağa alıp, çabuk hareketlerle birkaç kere döndürdükten sonra kağıt muffin (küçük kek) kalıplarına yerleştirerek servise hazırlayabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.