ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Muzlu Damla Sakızlı Güllaç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183752)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:39 PM

Muzlu Damla Sakızlı Güllaç
 
muzlu güllaç nasıl yapılır - tatlı tarifleri - güllaç tarifleri - meyveli tatlılar - meyveli güllaç nasıl yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler :


* 1 litre süt

* 1 su b.toz şeker

* 2 çorba k.un

* 2 çorba k.nişasta

* 1 yumurta sarısı

* damla sakızı


Güllaç için:


* 8 yaprak güllaç

* 5 su b.süt

* 1 su b.toz şeker


Üzeri için:


* muz

* yeşil fıstık

* nar

Hazırlanışı :


ilk olarak tatlının muhallebisi hazırlanır. Bunun için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve damla sakızları konularak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Arada bir karıştırılarak soğuyup topaklanması önlenir. Diğer taraftan 5 su b. süt ve toz şeker hafif ılık olana kadar ısıtılır. Güllaçların yarısı teker teker süt ile ıslatılarak tepsiye dizlir. Arada üzerine süt serpilir. Yarısı konulunca soğutulmuş muhallebi üzerine yayılır. Daha sonra tekrar kalan güllaçlar ıslatılarak üzerine yerleştirilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak 4-5 saat bekletilir. Muz, kivi, nar gibi meyvelerle servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.