ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Fındık Krokanlı Çikolata Soslu Tatlı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183730)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:42 PM

Fındık Krokanlı Çikolata Soslu Tatlı
 
fındıklı çikolatalı tatlı - çikolatalı fındıklı tatlı tarifi


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

25 adet kakaolu petibör bisküvi (kare borcam için)

1 poşet krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

1 adet fındık aromalı nescafe üçü bir arada

Fındık krokan için


5 çorba kaşığı toz şeker

1 çay bardağı iri kırılmış fındık

ara kat için ayrıca damla çikolata
Islatmak için:


1,5 çay bardağı ılık süt
Çikolata sosu için:


2 su bardağı süt

1 çorba kaşığı buğday nişastası

25 gr. kakao

7 çorba kaşığı şeker
Üzeri için :


fındık

toz antep fıstığı
Hazırlanışı:


Tatlımızı yapmadan önce fındık krokanımızı hazırlıyoruz bunun için 5 çorba kaşığı toz şekeri teflon bir tavanın içinde iyice karamelleşinceye kadar eritiyoruz.

Şeker eridikten sonra içine kırılmış fındıkları ekliyoruz ve tezgahın üzerine yaydığımız yağlı kağıdın üzerine yayıyoruz.

Krokanımız soğuduktan sonra küçük parçalara ayırıyoruz

Nescafe ve krem şanti soğuk süt ile çırpılarak kremamızı hazırlıyoruz

Bisküvileri ılık süte batırılıp ıslatıktan sonra borcama 1 kat diziyoruz

Üzerine kremanın yarısı yaydıktan sonra fındık krokanları ve damla çikolatayı serpiyoruz

Üzerine yine bir kat daha bisküvi koyduktan sonra kremamızın geri kalan kısmını yayıyoruz.

Sos için tüm malzemeler ufak bir tencereye alınıp koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişiriyoruz

Çikolata sosumuzu sürekli karıştırarak biraz soğuttuktan sonra tatlımızın üzerine döküyoruz

en üste

fındık ve toz antep fıstığı serptikten sonra 1 gece yada en az 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra keserek servis yapıyoruz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.