![]() |
Gazozlu Gül Tatlısı
Gazozlu Gül Tatlısı tarifi - Gazozlu Gül Tatlısının yapılışı - Tatlı tarifleri - Tatlı çeşitleri
Malzemeler: Hamuru için: 1 küçük şişe gazoz (yaklaşık 1,5 su bardağı) 1 küp yaşmaya 2 yumurta ½ paket eritilmiş margarin aldığı kadar un Şerbeti için: 5 bardak şeker 6 bardak su (kaynadıktan 10 dak. sonra kapatılır) Yapılışı: Gazoz ile yaşmaya eritilir yumurta ve un eklenip hamur yoğurulur 20 dak dinlendirilir, hamur 4 eşit parçaya ayrılır Bir parça alınır oklavayla açılır Açılan hamur kenara konur ve üzerine erimiş yağ gezdirilip bolca ceviz eklenir ikinci parça da açılır bunun üzerine konur Elimizle rulo şekli verilir Bıçakla yarım parmak büyüklüğünde kesilir Kesilen parçalar elimize alınıp bir tarafı alta gelecek şekilde yapıştırılır Tepsiye konup üstü bıçakla hafifçe kesilir Diğer iki hamurada aynı işlem yapılır ve fırına verilir Hamur soğuk şerbet sıcak olmak kaydıyla tatlı şerbetlenir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.