ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vişneli Elmasiye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183720)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:44 PM

Vişneli Elmasiye
 
Vişneli Elmasiye Tarifi - Vişneli Elmasiye Yapılışı - Vişneli Elmasiye Nasıl Yapılır - Vişneli Elmasiye Malzemeleri

650 gram vişneyi, kokusunu muhafaza etmek için, saplarıyla beraber iyice ezip ve kaim süzgeçten kâseye süzünüz. Az suda ıslatılmış 50 gram balık nefsini bir kap içinde çalkalanmış 3 yumurta akı, 960 gram su, 480 gram şeker ile tencereye koyup ateşe sürünüz. Bir süre karıştırarak kaynatınız. Tutkal gibi eriyince süzüp soğutunuz. Ayıklayınca süzülen vişne suyunu karıştırarak iyice soğumaya bırakınız. Sonra dondurup servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.