ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fındık Ezmeli Çikolatalar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183690)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:49 PM

Fındık Ezmeli Çikolatalar
 
çikolatalı tatlı tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:


*

160 g dovulmus findik

*

15 - 20 adet butun findik

*

3-4 y.k. sivi krema

*

4 y.k. pudra sekeri

*

100 g bitter cikolata (benmari usulu eritilmis)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Yapilisi:


1.

Findigi ve pudra sekerini blendirda iyice karistirip toz haline getirin. Icine yumurtanin beyazini ekleyin ve tekrar karistirin.

2.

Elinizi hafifce islatin ve findik ezmesini biraz daha karistirin. Ezmeden dilediginiz buyuklukte parcalar alip elinizde yuvarlayin ve parmaginizla biraz bastirarak yassilastirin.

3.

Tum ezmeyi bu sekilde hazirladiktan sonra 20 dk kadar buzdolabinda dinlendirin. Ezmeleri tek tek benmari usulu erittiginiz cikolataya batirip bir catal yardimiyla cevirerek her taraflarinin cikolata ile kapanmalarini saglayin.

4.

Cikolatali ezmeleri yagli bir kagit uzerine alin ve her birinin uzerine bir adet butun findik koyun. Hazirladiginiz cikolatalari buzdolabina koyun ve donduktan sonra servis yapin.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.