![]() |
Fıstıklı Revani
Fıstıklı Revani Tarifi - Fıstıklı Revani Yapılışı - Fıstıklı Revani Nasıl Yapılır - Fıstıklı Revani Malzemeleri
Malzemeler : Fıstıklı Revani 4 Yumurta 1 Su B. Toz Şeker 1 Çay B. İrmik 3 Çorba K. Tepeleme Un 2 Çorba K. Toz Ceviz 2 Çorba K. Toz Fındık 1 Paket Kabartma Tozu Şerbeti İçin: 4,5 Su B. Su 4 Su B. Toz Şeker Yarım Limon Üzeri İçin: 3 Çorba K. Dolmalık Fıstık Hazırlanışı : Yumurta ve şekeri mikser ile 4-5 dakika çırpıyoruz. İrmik, un ve kabartma tozunu katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Ceviz ve fındığı ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Dikdörtgen bir kalıbın tabanına yağlı kağıt koyup bol margarin sürüyoruz. Dolmalık fıstık serpip buzdolabında dinlendiriyoruz. Karışımı kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, su şeker ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz. Pişen revani soğuduktan sonra ters çevirip yağlı kağıdı kaldırıyoruz. Ilık şerbeti üzerine döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.