ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dondurmalı Çikolatalı Beze (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183614)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:02 AM

Dondurmalı Çikolatalı Beze
 
Çikolatalı Beze - Dondurmalı Beze - Tatlı Tarifi


Malzemeler


15-20 adet hazır beze (kakaolu veya sade)

Sos için;

50 gr bitkisel margarin

1 tepeleme yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

2 tepeleme yemek kaşığı kakao

80 gr bitter çikolata (ufak parçalara ayrılmış)

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı hindistancevizi tozu


Yapılışı


Sosunu hazırlamak için; margarini orta boy bir tencerede eritin. Üzerine unu ekleyip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 1-2 dakika, hafifçe sararıncaya kadar kavurun. Sütü ilave edip hızlı hızlı karıştırmaya devam edin.


Kakao, çikolata ve toz şekeri de ekleyerek karıştırın. Ocağı hafifçe kısıp sürekli karıştırarak sos muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp ılınmasını bekleyin. Diğer taraftan, bezeleri bir servis tabağına, yan yana ve üst üste dizin.


İyice ılınan sosu bezelerin üzerine gezdirip hindistan cevizini serpiştirin. Servise sunarken tabağa önce sade dondurma koyup, üzerine 3-4 adet çikolatalı beze yerleştirin, isterseniz bu tatlıyı kup bardaklarında da ikram edebilirsiniz.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.