ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183589)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:06 AM

Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası
 
Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası - Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi

http://www.oktayustam.com/images/tar...yuvasi-(1).jpg

Malzemeler :

2 Su B. Un

1 Çay B. Süt

Yarım Çay B. Sıvıyağ

1 Yumurta

2 Çorba K. Sirke

1 Fiske Tuz

Açmak İçin:

Nişasta

Üzeri İçin:

Antep Fıstığı

100 Gr. Tereyağı

Yarım Çay B. Sıvıyağ

Şerbeti İçin:

3 Su B. Toz Şeker

2,5 Su B Su

1 Dilim Limon

Hazırlanışı

Bir kabın içinde un, süt, yağ, yumurta, sirke ve tuz karıştırılır. iyice yoğrulur. hamur 8 beze halinde bölünür. Bezenin üzerine nişasta dökerek hamur merdaneyle olabildiğince ince açılır.


Açılan hamur oklavaya sarılır ve büzerek oklavadan sıyrılır. Ardından ikiye bölünür. (Eğer hamurunuz büyükse 3'e ya da 4'e ayırabilirsiniz.) Hamurun uçları birleştirilerek yuvarlak olarak tepsiye dizilir ve ortasına antep fıstıkları konur.


Üzeri için tereyağı ve sıvıyağ eritilir. Tepsiye dizilmiş bülbül yuvalarının üstüne dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.


Şerbeti için ise; tencereye su ve şeker alınarak bir dilim limon ile beraber kaynatılır. Kaynayan şerbet tatlı ılıklaşana kadar soğutulur. Soğuk şerbet ılık tatlının üzerine dökülüp şerbeti iyice çekene kadar bekletilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.