| Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 12:13 AM |
Çilekli Sütlaç
Çilekli Sütlaç Tarifi - Çilekli Sütlaç Nasıl Yapılır - Çilekli Sütlaç Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
- 3 kg süt
- 1.5 su bardağı pirinç
- Islatmak için 2 su bardağı sıcak su
- Takriben 15 tane çilek
- 2.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Çilekli sütlaç nasıl yapılır?
- Pirinci yıkayıp sıcak suyla ıslağa koyun.
- 2 saat kadar ıslakta bekleyen pirinci suyunu dökmeden kaynayan süte ekleyin.
- Kısık ateşte pirinç açılana kadar pişirin.
- Şekeri ve tuzu ilave edin karıştırın.
- Ocaktan alınca vanilya ve tercihen doğranmış veya püre haline getirilmiş çileği ekleyip karıştırın.
- Sıcakken kaselere paylaştırın.
Notlar
- Eğer çilekli sütlacı aynı gün bitirmeyecekseniz, miktarını yarıya indirin. Çünkü ertesi gün tadı bozulabilir.
- Pirinci ıslatıyoruz çünkü, ıslatılan pirinç pişerken çok kolay açılır.
- Pirinci ıslattığımız suyla süte ekliyoruz çünkü pirinç nişastasını suya veriyor ve bu su sütlacın kıvam almasını kolaylaştırıyor
|