ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Havuçlu Etimek Tatlsı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183544)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:13 AM

Havuçlu Etimek Tatlsı
 
Havuçlu Etimek Tatlsı Tarifi - Havuçlu Etimek Tatlsı Nasıl Yapılır - Havuçlu Etimek Tatlsı Malzemeleri
Tabanı için


1 paket tuzsuz etimek


Havuçlu elmalı katman


3 adet orta boy havuç

1 adet elma

2 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tarçın

1 çay bardağı dövülmüş ceviz

2 yemek kaşığı zeytinyağı


Kreması için


4 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

4.5 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi


Şerbeti için


2 su bardağı şeker

2 su bardağı su


Etimek tatlısı nasıl yapılır?


Etimekleri, orta boy dikdörtgen bir borcam tepsiye dizin

Havuçları ve elmayı rendeleyin

şeker ve iki kaşık yağ ile beraber pişirmeye bırakın

Suyunu salıp,saldığı suyu çekene kadar pişirin

Ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın, etimeklerin üzerine dökün

Karamelli şurup için: 1 bardak şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte arada karıştırarak eritin

Üzerine suyunu ve kalan bir bardak şekeri ekleyip,kaşığı içinden çıkarmadan kaynatın.

Limon suyunu ekleyip cıvık bir şurup olana kadar kaynatmaya devam edin.

Şerbeti havuçlu katmanın üzerinden dökün (isterseniz havuçlu kısmı dökmeden şurubu etimeklerin üzerine gezdirin.ben tarçın kokusu etimeklere geçsin diye bu şekilde yaptım)

Kremayı her zaman olduğu gibi pişirin. Havuçlu kısmın üzerine dökün.

Üzerine bolca hindistan cevizi serpip,soğumaya bırakın.

2-3 saat sonra dilimleyerek servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.