ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şekerden Dondurma Elmasiye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183447)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:30 AM

Şekerden Dondurma Elmasiye
 
Şekerden Dondurma Elmasiye Tarifi - Elmasiye Yapılışı - Elmasiye Nasıl Yapılır - Şekerden Dondurma Elmasiye Malzemeleri

Kullanılacak Malzemeler

Beyaz ve saf balık tutkalı

5-6 fincan su

1 yumurta akı

Gülsuyu

Şeker

Vanilya

Limon suyu



Hazırlanma Şekli


Lazım olduğu kadar saf ve halis şekere beş altı fincan su ile kömür ateşinde eritilmiş beyaz ve saf balık tutkalını koyarlar ve dört fincan su ile bir yumurtanın beyazını iyice çalkalayıp hallederek şekere vaz (katıp) ve bir fincan gülab (gül suyu ) ile kadar-ı kifaye (yeteri kadar)misk-i nafi (faydalı koku vanilya) ezüp sonra şekeri ateşe koyup limon suyuyla ketirüp tabağa boşaltalar. Hengam-ı şita (mevsim kış)ise burudet-i havada (soğuk havada)hoş donar. Ve eyyam-ı sayf (yaz günleri) ıse tabağa ihata idecek (etrafını kuşatacak) kadar karın üzerine tabağı yerleşririp hoş donmakla latif olur.


Ali Eşref Dede'nin Yemek Risalesinden


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.