![]() |
Havuçlu Bon Bon
havuçlu tatlılar - havuçlu tatlı tarifi - havuçlu bon bon tatlı nasıl yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler * 5 adet orta boy havuç * 1 su bardağı şeker * 1 su bardağı su * 250 gram sade bisküvi * 1 su bardağı ceviz * 1 su bardağı hindistan cevizi Hazırlanışı 1. Havuçlar kazındıktan sonra rendelenir. 2. havuç rendesi, şeker ve su ile suyunu çekene kadar pişirilir. 3. Bu arada bisküviler ezilip un haline getirilir. 4. Pişip soğuyan havuçlar bisküvi ve ceviz kırıkları ile karıştırılıp bir hamur elde edilir. 5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlandıktan sonra hindistan cevizine bulanır. 6. Buzdolabına 1 saat dinlendirildikten sonra ikram edilebilir. Not * Canınız cezerye istediğinde nefsinizi köreltmek için en iyi çözümlerden birisi. * Arzu edilirse tarçın da eklenebilir. * Hindistan cevizi yerine ceviz kırığına da bulanabilir. * Petibör bisküvi kullanılabilir. Bebe bisküvisi de kullanılabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.