ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Devekuşu Yumurtası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183388)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:39 AM

Devekuşu Yumurtası
 


Malzeme:

BEYAZ MUHALLEBİ İÇİN:


1ÇAY BARDAĞI MISIR NİŞASTASI

6 ÇAY BARDAĞI SÜT

1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER


SARI MUHALLEBİ İÇİN:


6 ÇAY BARDAĞI SU

1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

1 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA

1 PAKET PORTAKALLI TANG(TOZ İÇECEK)


Hazırlama:

BEYAZ KISIM İÇİN OLAN MALZEMELER BİR TENCEREDE,RENKLİ KISIM İÇİN OLAN MALZEMELER AYRI BİR TENCEREDE KARIŞTIRILIR.MÜMKÜN-SE AYNI ANDA KARIŞTIRA KARIŞTIRA PİŞİRİLİR.KOYULAŞINCA OCAKTAN ALINIR.SICAK SICAK YUVARLAK DİPLİ DERİN BİR KASEYE ÖNCE BEYAZI DÖKÜLÜR,SONRA TAM ORTASINA YAVAŞ TAVAŞ RENKLİ Sİ DÖKÜLÜR.ILININCA DOLABA KONUR VE 3-4 SAAT BEKLETİLİR.SOĞUDUKTAN SONRA KASE TERS ÇEVRİLİP ÇIKARILIR.KESİLDİĞİNDE YUMURTA DİLİMİ GÖRÜNTÜSÜ ALIR.SERVİS YAPILIR. ARZU EDİLİRSE KÜÇÜK YUMURTALIKLARA HAZIRLANIP ,TAVUK

YUMURTASI GİBİ DE İKRAM EDİLEBİLİR.


AFİYET OLSUN,KOLAY GELSİN.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.