![]() |
Devekuşu Yumurtası
Malzeme: BEYAZ MUHALLEBİ İÇİN: 1ÇAY BARDAĞI MISIR NİŞASTASI 6 ÇAY BARDAĞI SÜT 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER SARI MUHALLEBİ İÇİN: 6 ÇAY BARDAĞI SU 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER 1 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA 1 PAKET PORTAKALLI TANG(TOZ İÇECEK) Hazırlama: BEYAZ KISIM İÇİN OLAN MALZEMELER BİR TENCEREDE,RENKLİ KISIM İÇİN OLAN MALZEMELER AYRI BİR TENCEREDE KARIŞTIRILIR.MÜMKÜN-SE AYNI ANDA KARIŞTIRA KARIŞTIRA PİŞİRİLİR.KOYULAŞINCA OCAKTAN ALINIR.SICAK SICAK YUVARLAK DİPLİ DERİN BİR KASEYE ÖNCE BEYAZI DÖKÜLÜR,SONRA TAM ORTASINA YAVAŞ TAVAŞ RENKLİ Sİ DÖKÜLÜR.ILININCA DOLABA KONUR VE 3-4 SAAT BEKLETİLİR.SOĞUDUKTAN SONRA KASE TERS ÇEVRİLİP ÇIKARILIR.KESİLDİĞİNDE YUMURTA DİLİMİ GÖRÜNTÜSÜ ALIR.SERVİS YAPILIR. ARZU EDİLİRSE KÜÇÜK YUMURTALIKLARA HAZIRLANIP ,TAVUK YUMURTASI GİBİ DE İKRAM EDİLEBİLİR. AFİYET OLSUN,KOLAY GELSİN. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.