![]() |
Şerbetli Milföy Tatlısı
milföy tatlısı tarifi - milföy hamuru ile tatlı yapımı - tarçınlı milföy tatlısıMalzemeler:
4 milföy hamuru Şerbet için: 1 su bardağı su 1 su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı limonsuyu Kızartmak için: Ayçiçek yağı Süslemek için: Toz tarçın Yapılışı: Bir tencerede şerbet için su,tozşeker ve 1-2 damla limonu kaynatın ve soğumaya bırakın. Milföyleri 15 dk. oda ısısında bekletin.Tırtıklı kesici ile şerit şeklinde kesin.Dilerseniz ortasından sıkıca bükün. Bir tavada kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün. Sonra şerbetin içine atın.15 dk. bekletin ve şerbetten çıkarın. Toz tarçın serperek servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.