ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kalp Çikolata (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183303)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:54 AM

Kalp Çikolata
 
kalp şekilli tatlılar - çikolatalı tatlı tarifleri - çikolatalı kalp
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler-

Dolgu için-


175 gr bitter çikolata

60 gr krema

1 yemek kaşığı tereyağ

Kalpler için-


1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 çay kaşığı ucu kırmızı gıda boyası

30 gr eritilmiş beyaz çikolata

175 gr eritilmiş bitter çikolata

Üstü için-


Kırmızı şeker hamuru

Yapılışı-


Dolgu için,kaynar su bulunan büyük bir cezvenin üzerine oturabilecek bir kasenin içine kıyılmış bitter çikolata ve krema karıştırılarak eritilir. (benmari )

Suyun üstünden alınır ve içine tereyağ eklenenip karıştırılır,soğumaya bırakılır.


Kalp formlu çikolata kalıbının bölmeleri ayçiçek yağına batırılmış bir pamukla yağlanır.

Benmaride eritilen beyaz çikolatanın içine kırmızı gıda boyası karıştırılır ve kalıbın alt kısmına sürülür,donması sağlanır.

Fırça yardımı ile kalıbın bölmelerine eritilmiş bitter çikolata sürülür.

Kalıba kaplanan çikolata donduktan sonra içleri hazırlanan kremalı çikolata ile doldurulur.

Kalıp buzdolabına kaldırılıp içindeki dolgu donana kadar yaklaşık 30 dakika bekletilir.

Kalan erimiş çikolata katılaşmış olduğundan yumuşaması için sıcak suyun üzerine konup eritilir ve buzdolabından alınan kalıptaki çikolataların üzerine fırçayla sürülür.

Çikolata donduktan sonra kalıptan çıkartılıp üste gelen kırmızı kısın erimiş çikolataya batırılır ve tabağa yerleştirilir.

Şeker hamuru pudra şekeri serpilmiş tezgahta açılarak minik kalp kalıpla kesilip çikolataların üzerine dekor yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.