ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Sakızlı Muhallebili Milföy Tatlı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183298)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:54 AM

Sakızlı Muhallebili Milföy Tatlı
 
Sakızlı Muhallebili Milföy Tatlı Tarifi - Sakızlı Muhallebili Milföy Tatlının Yapılışı
Malzemeler


12 adet milföy

1 litre süt

1 çay bardağı un

1 çay bardağı pirinç unu

Bir kaç adet damla sakızı

2 çay bardağı toz şeker

15 gram margarin


Hazırlanışı


Süt, un, pirinç unu ve toz şekeri orta boy bir tencereye aktarıp önce iyice çırpın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Havanda ezilmiş damla sakızı ile margarini ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Mikserle çırpıp soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını fırın tepsisine yan yana dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, hafif ılınınca her yaprağını enine ( milföyler fırında kızarınca katmanları kolayca ayrılacaktır ) ikiye ayırın. Servis tabağına alıp üzerine muhallebiden yayın ve kalan yarısını üzerine yerleştirin. Bir kat daha hazırladıktan sonra üzerine pudra şeker serpip ılık olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.