![]() |
Peynirli İrmik Tatlısı
Peynirli İrmik Tatlısı Tarifi - Peynirli İrmik Tatlısı Yapılışı - Peynirli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Peynirli İrmik Tatlısı Malzemeleri
240 gram tuzsuz taze peyniri ufalayıp iyice ezerek, 240 gram irmik yediriniz, 160 gram şeker, sonra birer birer 4 yumurta karıştırınız; tahta kaşıkla döve döve koyu bozadan daha koyu kıvamda bir hamur yapınız. Dibi tereyağlı tepsiye 1 parmak kalınlığında döküp fırına sürünüz. Pişince fırından alınız; üzerine 350 gram şekerle yapılmış soğuk şerbet gezdiriniz; tekrar fırına koyup 5 dakika sonra çıkarınız; soğutup parça parça kesiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.