![]() |
İrmikli Havuç Tatlısı
İrmikli Havuç Tatlısı Tarifi - İrmikli Havuç Tatlısı Yapılışı - İrmikli Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır - İrmikli Havuç Tatlısı Malzemeleri
Yarım paket margarin 3 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı irmik 1,5 su bardağı toz şeker 4 adet orta boy havuç 2 avuç fındık 1 paket toz krem şanti Margarinle irmik, rengi değişene kadar kavrulur. Üzerine 3 su bardağı sütle, 1 su bardağı toz şeker karışımı konur. Kıvam alana kadar pişirilir. Havuç ince rendelenir, üzerine 1 su bardağı su ve yarım su bardağı toz şeker katılır, yumuşayana kadar pişirilir. İrmikli karışımın üzerine khavuçlu karışım, fındık içi, toz krem şanti eklenir. Mikserle 1-2 dakika karıştırılır. Uygun büyüklükte kenarlı bir kaba dökülür, buzdolabında bir gece dinlendirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.