ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Yulaflı Vişne Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183147)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:19 AM

Yulaflı Vişne Tatlısı
 
Vişne Tatlısı Tarifi - Yulaflı Tatlı
Malzemesi:


1/3 paket Ülker Mavi-Yeşil Light kepekli kurabiye

45 g (3 çorba k.) toz şeker

20 g (3 çorba k.) un

½ çorba k. hindistan cevizi

¼ çorba k. Tarçın

½ çorba k. Ülker Mavi Yeşil margarin

½ çorba k. Ülker Bizim ayçiçek yağı

160 g vişne (çekirdekleri ayıklanmış veya hazır dondurulmuş satılanlardan)

1 çorba k. limon suyu


Yapılışı:


1. Fırınınızı 200 C’ye getirip, ısıtın. Robotunuzun parçalayıcısından kurabiyeyi geçirerek un haline getirin. Çukurca bir kaba aktarıp, kurabiye ununuzu, 2.5 çorba kaşığı şeker, un, hindistan cevizi ve tarçın ile karıştırın. Bu karışıma yağları ilave edip, iyice ezin.

2. Vişnelerinizin akan fazla suyu varsa süzün. Vişneleri limon suyu ve kalan şeker ile karıştırın. Porsiyonluk 2 fırın kabını yağlayın. İçlerine biraz şeker serpip sallayarak şekerin, kabın kenarlarına yapışmasını sağlayın. Kapları ters çevirip, silkeleyerek fazla şeker varsa dökülmesini sağlayın.

3. Hazırladığınız fırın kaplarına vişneleri bölüştürün. Hazırladığınız kepekli karışımı üzerlerine paylaştırın. Kapları sıcak fırına yerleştirip, üzerleri altın sarısı renk alıp, iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp, ılınmaya bırakın. İyice ılınınca veya tamamen soğumuş olarak servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.