![]() |
Tapyokalı Puding Sufle
Puding Tarifi - Sufle Yapılış - Puding Sufle Nasıl Yapılır
MALZEMELER 1/4 lt. süt 20 gr, tereyağı 60 gr. tapyoka 4 yumurta sarısı 15 gr. nişasta 5 yumurta akı 60 gr. şeker 1 Paket vanilya HAZIRLANIŞI Sütü kaynatınız içine tapyoka'yı serperek dökünüz. Koyulaşıncaya kadar pişiriniz. İçine tereyağı, vanilya ve yumurta sarısı ilâve ediniz. Katı kar haline getirilmiş yumurta beyazlarına nişasta ve şekeri karıştırınız. İki karışımı birleştiriniz. Yavaşça alt üst ediniz. Bir tembal kalıbı veya bir puding kalıbını iyice yağlayıp üzerine şeker serpiniz. Kalıbın 3/4 üne kadar doldurunuz. Fırında benmari içinde 35-40 dakika pişiriniz. Krem anglez veya sabayon sosu ile servis ediniz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.