ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vişneli Pelteli Muhallebi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183119)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:24 AM

Vişneli Pelteli Muhallebi
 
Vişneli Pelteli Muhallebi Tarifi - Vişneli Pelteli Muhallebi Nasıl Yapılır - Vişneli Pelteli Muhallebi Malzemeleri




Vişneli Pelteli Muhallebi


Sahrap Soysal


Malzemeler

Vişne peltesi için;

2 su bardağı vişne suyu

1,5 yemek kaşığı mısır nişastası

3 yemek kaşığı tozşeker

Muhallebi için;

1 litre süt

6 yemek kaşığı pirinç unu

1/2 su bardağı tozşeker

1 paket vanilya

Varsa 2 tatlı kaşığı toz salep (salep koyacaksanız vanilyayı koymayın)


Yapılışı

Kup bardakları ya da cam kaseleri hazırlayın. (6-8 adet)

Pelteyi hazırlamak için; vişne suyu, nişasta ve tozşekeri küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp şeffaf hale gelinceye kadar pişirin.

Kaynayınca ocaktan alıp kaplara paylaştırın ve buzdolabında bekletin.

Muhallebiyi hazırlamak için; süt, pi-irnç unu, (önce az sütle ezmeniz gerek) şeker, vanilya ya da salebi orta boy bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.

Kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Soğuttuğunuz muhallebiyi buzdolabında bekleyen peltelerin üzerine paylaştırın. Muhallebi soğurken kaymak tutmasın diye sık sık karıştırın.

Tatlı iyice soğuduktan sonra servise sunun. Üzerine fındık, ceviz, fıstık ya da hindistancevizi serpiştirebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.