ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vişneli Soslu Muhallebi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183118)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:24 AM

Vişneli Soslu Muhallebi
 
Vişneli Soslu Muhallebi Tarifi - Vişneli Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır - Vişneli Soslu Muhallebi Malzemeleri



Vişneli Soslu Muhallebi


Malzemeler

1 lt. süt

1 su bardağı şeker

3 çorba kaşığı pirinç unu

mercimek kadar damla sakızı veya 1 damla sakızlı çiklet

Vişneli sos için:

100 gr. taze veya dondurulmuş vişne

2,5 su bardağı vişne suyu (vişne kompostosu veya hazır vişne suyu)

1/2 çay bardağı şeker

3 çorba kaşığı nişasta


Tencereye sütü, şekeri, pirinç ununu, dövülmüş damla sakızını ekleyip çırpma teliyle karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim ve ateşten alalım. Muhallebiyi kâselere paylaştırıp vişne sosunu hazırlayalım. Bir tencereye vişne suyunu, şekeri, nişastayı ve çekirdekleri çıkarılmış vişneleri ekleyip çırpma teliyle karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Vişne sosunu kâselerdeki muhallebinin üzerine paylaştırıp buzdolabında birkaç saat soğutarak servis yapalım.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.