ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Susam Tatlısı-1 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183115)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:25 AM

Susam Tatlısı-1
 
Susam Tatlısı Tarifi - Susam Tatlısı Nasıl Yapılır - Susam Tatlısı Malzemeleri
Susam Tatlısı


Malzemeler:

250 gram un

100 gram toz şeker

125 gram margarin

1 çay bardağı irmik

15 gram yaş maya

2 adet yumurta

Yarım çay kaşığı vanilya

20 gram susam

Şurubu için:

500 ml su

400 gram toz şeker

1/2 limonun suyu


Hazırlanışı:

Unu yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Şeker, vanilya, irmik, maya ve yumurta ilave edip pütüsüz bir kıvam elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elips şeklinde toparlayın ve fınn tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine susam serpin. Bu şekilde yeterince kabarması için dinlendirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fınnda 15 dakika pişirin. Şurup için sos tenceresinde su, toz şeker ve limon suyunu kaynayana kadar karıştırın. Kaynar şurubu, pişen hamur fırından çıkar çıkmaz üzerine dökün. Soğuyunca servis yapın. Servis tabağını hazır karamel ve nane sosla istediğiniz şekilde dekore edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.