ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Saraylı Belik (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183104)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:27 AM

Saraylı Belik
 
Saraylı Belik Tarifi - Saraylı Belik Nasıl Yapılır - Saraylı Belik Malzemeleri


Saraylı Belik


MALZEMELER

1 YUMURTA

1 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ

1 KAHVE FİNCANI YOĞURT

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 KAHVE FİNCANI MADEN SUYU

1 KAHVE FİNCANI SİRKE

1112 KAHVE FİNCANI UN

KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

ŞERBETİ İÇİN

3 SU BARDAĞI ŞEKER

2,5 SU BARDAĞI SU

1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU


Hamur yoğuracağımız kaba yumurtayı, sıvı yağı, sirkeyi, yoğurdu, kabartma tozunu ve maden suyunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Elenmiş unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Dinlenen hamuru 2'ye ayırıp beze yapalım. Bezeleri unlanmış bir zeminde 2 mm. kalınlığında açalım. Açılan yufkanın üzerine tatlı kâsesini yatırıp kenarlarını bıçak yardımı ile keserek yuvarlak parçalar çıkaralım. Yuvarlak parçanın iç kısmına birbirine paralel 8 kesik yapalım. (Yuvarlak hamurların kenar kısımlarında 1/2 cm. boşluk kalacak şekilde iç kısmına yatay 8 kesik yapın.) Oluşan 8 şeritten birini parmağımıza alıp yanındakini boşta bırakarak, şeritlerin 4'ünü parmağımıza geçirelim, diğer 4 şeridi boşta bırakalım. Parmağımıza taktığımız 4 şeridin içinden boşta kalan diğer dört şeridi döndürerek çıkaralım. Böylece saç örgüsü şeklini alan hamur parçalarını kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartarak delikli kepçe ile alıp kâğıt mutfak havlusu üzerinde 5 dk. bekletelim. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakalım. Tatlılar şerbetini emince delikli kepçe ile alıp servis tabağına yerleştirelim. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.