ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Ayvalı Yahni Tatlı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183035)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:38 AM

Ayvalı Yahni Tatlı
 
Ayvalı Yahni Tatlı Tarifi - Ayvalı Yahni Tatlı Yapılışı - Ayvalı Yahni Tatlı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ayvalı Yahni Tatlı

Malzemeler:


3 Ayva

400 Gr. Kuzu Eti

1 Kase Arpacık Soğan

1 Diş Sarımsak

2 Defne Yaprağı

1 Tatlı K. Tane Karabiber

1 Çorba K. Un

Sıvıyağ

Tuz

Su


Hazırlanışı:


Kuzu etini kuş başı doğruyoruz. Tencereye biraz sıvıyağ koyup etleri kavuruyoruz. Soyulmuş arpacık soğan ve sarımsakla birlikte kavurmaya devam ediyoruz.


Tane karabiber ve defne yaprağı ekliyoruz. Ununu döküyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar soğuk su döküp karıştırıyoruz. Ayvaları soyup ortadan ikiye bölüyoruz.


Çekirdeklerini çıkartıp içlerini oyuyoruz. Sıcak su ve biraz zeytinyağı koyduğumuz geniş bir tencereye ayvaları koyup haşlıyoruz. Ayvalar suyunu çektikten sonra pişen eti ayvaların içlerine paylaştırıyoruz.


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırına girebilecek tencerede fırına sokuyoruz. Eğer tencere fırın için uygun değilse borcam bir kalıba koyabiliriz.


Fırında biraz daha pişirdikten sonra servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.