![]() |
Bisküvili Balkabaklı Tatlı
Bisküvili Balkabaklı Tatlı Tarifi - Bisküvili Balkabaklı Tatlı Yapılışı - Bisküvili Balkabaklı Tatlı Nasıl Yapılır - Bisküvili Balkabaklı Tatlı Malzemeleri
Malzemeler: 1 Lt. Süt 1 Su B. Toz Şeker 3 Çorba K. Un 1 Çorba K. Nişasta 1 Pk. Labne 1 Yumurta Sarısı 2 Pk. Petibör Bisküvi Arası İçin: 700 Gr. Balkabağı 1 Çay B. Toz Şeker 1 Çay B. Ceviz Üzeri İçin: Ceviz Tarçın Portakal Kabuğu Hazırlanışı: Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz. Çırpma teli ile karıştırıyoruz. Şeker eridikten sonra un, nişasta ve yumurta sarısı koyup koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra labneyi döküp karıştırıyoruz. Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Arası için, balkabağını tencereye koyup üzerine şekerini döküyoruz. Kendi suyu ile iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra kaşıkla ezip püre haline getiriyoruz. Soğuyan kremanın yarısını borcam bir kaba döküyoruz. Bisküvinin ilk paketini kremanın üzerine ters bir şekilde diziyoruz. Üzerine püre olmuş balkabağını koyup dağıtıyoruz. Balkabağın üzerine diğer bisküvileri diziyoruz. Üzerine kremanın geri kalan kısmını döküp yayıyoruz. Tarçın serpiyoruz. Kırılmış ceviz ve portakal kabuğu ile süsleyip servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.