| Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 01:47 AM |
Hintpare Tatlısı
Hintpare Tatlısı - Hintpare Tatlısı Tarifi
- HİNTPARE
- =Malzemeler=
- 2 Adet yumurta
- 250 Gr. Margarin
- ½ çay bardağı toz şeker
- ½ çay bardağı hindistan cevizi
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Yeterince un
- Şerbet İçin
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- ½ limon suyu
- = Hazırlanışı =
- Margarin ve şeker krema haline gelinceye kadar çırpılır. Diğer malzemeler içine eklenerek elde yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlatılarak ortalarına 170 derecede pembe olana kadar pişirilir.
- Şerbet daha önceden kaynatılarak soğumaya bırakılır. Daha sonra sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbet dökülür.Afiyet olsun.
|