ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karyağdı Hatun (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182977)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:48 AM

Karyağdı Hatun
 
Etimek Tatlısı - Etimekli Tatlı - Şantili Tatlı - Narlı Tatlıhttp://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:


- 1 paket tuzsuz etimek,

- 2 su bardagi toz seker,

- 2 su bardagi su.

Süslemek İçin:


- 1 adet nar,

- Hindistancevizi.

Kreması İçin:


- 1 kg. süt,

- 5 yemek kasigi pirinç unu,

- 2 kahve fincani toz seker,

- 1 paket vanilya,

- 1 poset krem santi,

- 1 su bardagi süt.

Yapılışı:


Etimekleri kirip, tepsiye yerlestirin. Sekeri yakip, karamel haline gelince 2 su bardagı su ile kaynatın. Etimeklerin üzerine dökün. Pirinç unu, toz seker, vanilya ve 1 kg. süt ile krema yapin. Etimeklerin üzerine yayin. Krem santiyi 1 su bardağı süt ile çirpip, kremanin üzerine sivayin. Üzerine hindistancevizi serpip, nar ile süsleyin.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.