ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Çikolata Soslu Damla Sakızlı Tatlı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182939)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:54 AM

Çikolata Soslu Damla Sakızlı Tatlı
 
Çikolata Soslu Damla Sakızlı Tatlı Tarifi - Çikolata Soslu Damla Sakızlı Tatlı Yapılışı - Çikolata Soslu Damla Sakızlı Tatlı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Çikolata Soslu Damla Sakızlı Tatlı

Malzeme Listesi:


1 Lt. Süt

1,5 Su B. Toz Şeker

3 Çorba K. Tereyağı

1 Su B. Un

1 Pk. Damla Sakızı

1 Yumurta Sarısı

1 Pk. Kakaolu Bisküvi


Sosu İçin:

2 Su B. Süt

1 Çay B. Toz Şeker

1 Tatlı K. Nişasta

1 Tatlı K. Un

1 Çorba K. Kakao

1 Pk. Bitter Çikolata


Hazırlanışı:

Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Yağ eriyince unu ilave edip çırpma teliyle karıştırarak kavuruyoruz. Damla sakızını ilave ediyoruz. Ardından şekeri ilave edip bir taraftan çırparken bir taraftan da sütü ekliyoruz.


Çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak yumurtayı kırıyoruz ve bir yandan çırpıyoruz. Kremayı kısık ateşte göz göz olana kadar pişiriyoruz. Çırpma telini çıkarıp tahta kaşıkla karıştırıyoruz.


Kıvamı koyulaşınca altını kapatıyoruz. Diğer taraftan sosu için; küçük bir tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu ve kakaoyu ilave ediyoruz. Çırpma teliyle çırpıyoruz.


Çikolatanın 3'te 1 ini de ilave edip eritiyoruz. Bisküvileri doğrayıcıda toz haline getirip cam fırın kabının zeminine döküp yayıyoruz. Kremayı karıştırıp bisküvinin üzerine döküyoruz.


Kremamız soğuyup katılaşınca üzerine çikolata sosunu döküyoruz. Çikolatamızı rendeliyoruz ve tatlının üzerini süslüyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.