![]() |
Kavunlu Tavuk Göğsü
Kavunlu Tavuk Göğsü tarifi - tavuk göğsü
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg PRATİK TAVUK GÖGSÜ: 125 gram margarin 1 litre süt 1 su b. un 1,5 su bardağı şeker 1 p. vanilya 1 paket kakaolu bisküvi sosu için: 1çay b.su 1 su b.toz şeker 1 çorba k.nişasta 1 kavun HAZIRLANIŞI: Tencereye margarini alın ve eritin.Erimiş olan margarine 1 su bardağı unu ilave edip kavurun.Un kavrulduktan sonra üzerine 1 litre sütü,toz şekeri ve vanilyayı ekleyip pişirin. 1 paket kakaolu bisküviyi parçalayıcıdan geçerin. Diktörtgen bir kalıbın içine toz hele gelmiş olan bisküvileri elinizle ile iyice bastarıp yerleştirin.Bisküvilerin üzerine pişen kremayı dökün. Tavaya toz şeker,suyu,nişastayı ekleyin pelte kıvamın da bir sos olana kadar pişirin. 1 adet kavunu kesip dilimleyip ve dilimlerden küçük küpler kesin ve tavaya ekleyip hepsini bir karıştırıp tavayı oacaktan alın. Kavunlu sosu kremanın üzerine dökün.Soğuduktan sonra tatlınızı servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.