ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Içli Tatlı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182702)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:34 AM

Içli Tatlı
 
içli tatlı tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler: (22 adet)


Yarım su bardağı süt

1 yumurta

200g odasıcaklığında margarin

3,5 su bardağı un

1 paket kabartmatozu

1 tutam tuz

İç malzemesi:


1,5 su bardağı ceviz içi( fındık, bağdem)

1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti:


4 Su bardağı su

4 Su bardağı şeker

yarım limonun suyu

Yapılışı;
  • Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım limon suyunu içine katın, karıştırın.
  • Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın .Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edesiye kadar ve tüm malzemeler bir top haline gelesiye kadar güzelce yoğurun.(yaklaşık 10 dakika sürüyor)
  • hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın. Tarçınlı ceviz içi karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hamurun ağızı kapatıp ters çevirip aralıklı olarak tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamaya gerek yok.
  • önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin.
  • Odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökülür. 5 dakika sonra tatlılar şerbeti iyi çekmesi için ters çevrilir. 10 dakika kadar sonra tekrar hamurların yüzü çevrilir. Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir.
  • Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır.
  • Afiyet Olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.