ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Gelin Sepeti Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182692)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:35 AM

Gelin Sepeti Tatlısı
 
meyveli tatlılar - meyveli tatlı tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
MALZEMELER:

Tart Hamuru İçin:


* 200 gr margarin (oda sıcaklığında)

* 3 yemek kaşığı pudra şekeri

* 1 silme çay kaşığı kabartma tozu

* 1 pkt vanilya

* Aldığı kadar un


Krema İçin:


* 2,5 su bardağı süt

* 3 yemek kaşığı un

* 3 yemek kaşığı şeker

* 1 yemek kaşığı nişasta

* 1 pkt vanilya

* 1 tatlı kaşığı margarin

Üzeri İçin:


* Yarım pkt tart jölesi

* İstediğiniz meyveler

YAPILIŞI:


1. Un hariç tüm tart hamuru malzemesini karıştırın.

2. Unu karışıma azar azar ekleyin ve yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

3. Hamurun üzerini örtüp 10 dk dinlendirin.

4. Uygun bir kase ya da kapakla küçük tart kalıplarına uyacak büyüklükte yuvarlaklar kesin ve yağladığınız kalıplara hamurları yerleştirin.

5. Çatalla hamurların her tarafına delikler açın ve 180 dereceli fırında hamur kızarana kadar pişirin. Fazla kabaracağından endişeniz olursa küçük yağlı kağıtlar kesin ve hamurların üzerine koyun. Onunda üzerine bakliyat yerleştirin. üzerleri kızarınca kağıt ve bakliyatı alıp tabanıda pişirin.

6. Bu arada kremayı hazırlayın. Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi kaynayıp kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

7. Soğuduktan sonra vanilya ve margarini ekleyip mikserle iyice çırpın. Ne kadar çırparsanız krema o denli güzel olur.

8. Soğuyan tart hamurlarına kremayı paylaştırarak kaşıkla yerleştirin.

9. Doğradığınız minik meyve parçalarınıda istediğiniz gibi yerleştirin.

10. En üste tarifine göre hazırladığınız tart jölesini meyveleri kapatacak biçimde dökün.

11. Dolapta bir kaç saat dinlendirip servis edin.

Notlar:


1. Hemen servis edecekseniz jöle kullanmanıza gerek kalmaz.

2. Tart kalıbına koyacağınız hamur çok kalın (krema fazla olmaz) yada çok ince (kremanın ağırlığından kırılır) olmasın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.