![]() |
Incir Kavurması
incir kavurması nasıl yapılır - yöresel tatlılar - kilis mutfağı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 10- 15 adet taze incir, 2 çorba kaşığı dolusu tereyağ. Hazırlanışı: İncirleri soymadan kullanabilirsiniz ama mutlaka yıkayın. İncirlerimizi ufak ufak doğrayalım. Tereyağını incirlerimizin de sığacağı bir tavada eritelim. Tereyağ eriyince doğradığımız incirleri de üzerine ilave edip yağda 5 dakika kadar kavuralım. İncirlerin çok ölmemesine dikkat edelim. İncir kavurmamız servise hazır. Sıcak olarak servis yapalım. Tereyağlı olduğu için çabuk donabilir. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.