![]() |
Haşhaşlı Tatlı
Haşhaşlı Tatlı Tarifi - Haşhaşlı Tatlı Yapılışı - Haşhaşlı Tatlı Nasıl Yapılır
Malzemeler: * 3 yumurta * 1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı irmik * 1 su bardağı un * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı sıvıyağ * 1 su bardağı mavi haşhaş tohumu * 1 pk kabartma tozu Şerbeti: * 1 su bardağı su * 1 su bardağı toz şeker Kreması: * 2 su bardağı süt * 2 yemek kaşığı mısır nişastası * 2 yemek kaşığı toz şeker * 1 poşet krem şanti * 1 çay bardağı süt Haşhaşlı Tatlı Tarifi: 1. Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyin karıştırın Yağlanmış tepsiye dökün 170 derece ısıtılmış fırında pişirin. 2. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın kaynadıktan 2-3 dakika sonra altını kapatın. Şerbet ılıyınca ılık keke dökün. 3. Kreması için süt, toz şeker ve mısır nişastasını karıştırıp ocağa alın pişirin.Ilımaya bırakın. 1 poşet krem şantiyi 1 çay bardağı sütle çırpın kremayla karıştırın. Kremayı kekin üstüne sürün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.