ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Muzlu Krema Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182648)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:43 AM

Muzlu Krema Tarifleri
 
muzlu krema nasıl hazırlanır - krema tarifleri - muzlu krema tarifi
Malzemeler


3 muz

4 yumurta sarısı

1 çay bardağı şeker

1 limon

1/2 litre süt

8 kedi dili bisküvisi

100 gr rendelenmiş bitter çikolata

Yapılışı


Sütü şekerle birlikte kaynatın. Bir kapta yumurta sarılarını iyice çırpıp kaynamakta olan süte azar azar yedirerek ilave edin. Bu arada karışımı kısık ateşte sürekli karıştırın. Karışım yoğunlaşınca ocaktan alın. Muzları küçük parçalar halinde doğrayın. Bir limonun suyunu sıkın. Limon suyu, muz ve yumurtalı sütü mikserle iyice çırpın. Kuplara boşalttıktan sonra kedi dili ve rendelenmiş çikolata ile süsleyerek soğuduktan sonra ikram edin.


Diğer Tarif

Malzemeler

2,5 su bardağı süt

2/3 bardak tozşeker

1 bütün yumurta

1 çay kaşığı vanilya 2 tepeleme yemek kaşığı un

1 paket pötübör bisküvi

1-2 adet muz

Yapılışı:

1. Bir tencereye yumurta, şeker, un, vanilya koyup karıştırın; sıcak sütü azar azar yedirin ve muhallebi kıvamında iken ateşten indirin.


2. İçi ıslatılmış yuvarlak cam bir kasenin dibine önce bir kat bisküvi yerleştirin. Üzerine kremanın yarısını boşaltıp kremanın üzerine dilimlenmiş muzları koyun, tekrar krema yayın ve bisküvi kırıntıları serpiştirerek buzdolabında soğutun.

MUZLU KREMA


5 adet muz,

2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu,

2 çorba kaşığı limon suyu,

2 çorba kaşığı pudra şekeri,

1 su bardağı süzme yoğurt,

1 kahve fincanı sıcak su,

2 çorba kaşığı muz jölesi,

1 su bardağı süt,

1 paket krem şanti,

yarım kg. frambuaz,

2 çorba kaşığı tozşeker.

Süslemek için badem


Öncelikle 5 adet muzun kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın. Daha sonra rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve 2 çorba kaşığı pudra şekerini bir kaba alın. Muzlar püre haline gelene kadar tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Yavaş yavaş yoğurdu ekleyin.

Başka bir kapta 2 çorba kaşığı muz jölesini kaynar suda ezerek eritin. Hafif ılınınca bunu da yoğurtlu karışıma ilave edin. Krem şantiyi süt ile çırparak hazırlayın. Son olarak yoğurtlu karışıma kremşantiyi ekleyip, karıştırın. Kup bardaklarına koyun. Üzerinin sosunu hazırlayın. Bunun için frambuazı şeker ile karıştırıp püre haline getirin.

Bardağa aldığınız muz kremasının üzerine gezdirin. Badem ve muz dilimleriyle süsleyip, buzdolabma alın. İyice soğuyunca servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.